Daisy de Peinder

Maatschappelijke ondersteuning

Daisy de Peinder

Maatschappelijke ondersteuning

Daisy_Yvonne_Verhulsdonk_Fotografie-3070

Over mij

Ik vertelde al dat ik gedreven ben en dat mij dat heeft geholpen in mijn topsportcarrière. In totaal heb ik 146 interlands gespeeld op verschillende Wereld Kampioenschappen, Europese Kampioenschappen, Europa Cups en Olympische Kwalificatie toernooien. Voor mijn sport heb ik 5 jaar in het buitenland gewoond; in Amerika en Italië. Geweldige ervaringen die ik niet had willen missen. Het heeft me uiteindelijk zelfs naar de Olympische Spelen gebracht.

Maar het was 17 jaar lang hard werken. Een aantal jaar zelfs 32 uur sporten naast een 40-urige werkweek. Het was een lange periode van hoogte- én dieptepunten. Het leren omgaan met dieptepunten en emoties heeft mij veel geleerd. Bijvoorbeeld in de voorbereiding op de Olympische Spelen. In 2007 kwalificeerden we ons als team voor deelname aan de Olympische Spelen in 2008. 

Drie maanden voor de Olympische Spelen scheurde ik op een training mijn enkelbanden. Ik had nog nooit een toernooi gemist. En net nu, een paar maanden voor de Olympische Spelen, deze blessure. Mijn droom van de Olympische Spelen viel even in duigen. Al gauw wist ik de knop om te zetten. Ik bleef niet in negatieve gevoelens hangen maar heb alles gedaan om ervoor te zorgen dat ik nog een kans zou hebben om die Olympische Spelen mee te kunnen doen. Hard werken, hulp vragen, positief denken, doorzetten en vertrouwen houden. Daardoor is het mij gelukt op tijd hersteld te zijn. En in augustus 2008 deel te nemen aan de Olympische Spelen in Peking. Een mooie carrière waarin ik veel heb geleerd. Over mezelf, over motivatie, doorzettingsvermogen en het helpen van anderen. Mede daardoor kan ik nu het beste uit andere mensen halen. Zodat zij een stap verder komen in het leven en weer vertrouwen en geloof hebben in zichzelf.

Na mijn sportcarrière heb ik 5 jaar een team gecoacht. Daar kon ik mijn gedrevenheid en ervaring doorgeven aan jonge speelsters met dezelfde droom. In 2015 is een andere droom uitgekomen. Ik werd moeder van een lieve dochter.

×